Hold dig sund og rig i 2017

Når du laver dine nytårsforsæt, så tænker du sikkert på at få en frisk start i det kommende år. Hvad du måske ikke indser er, at nogle beslutninger også kunne spare penge. Her er nogle populære beslutninger, som kunne hjælpe med at få dig og din økonomi i absolut topform i 2017.

Rygestop: Du kan spare rigtig mange penge ved at stoppe med at ryge. Alt efter hvilket mærke du ryger kan det nemt gå og hen og blive meget dyrt. I gennemsnit bruger dem der ryger en pakke om dagen omkring 15000 kroner om året. Det må siges at være en væsentlig mængde penge der bare går op i røg.

Lave et budget (og holde sig til det): Hvis du ønsker at holde dig til et budget i 2017, skal du starte med at lave en realistisk plan. Folk har en tendens til at lave de finansielle beslutninger på samme måde, som de gør med en vægttabs plan. Hvis du starter med høje mål, de vil være uopnåelige inden for en måned. Lav en liste over dine prioriteter for udgifter i stedet for at begrænse dit forbrug. Fokuser på nødvendige udgifter og  derefter medtag et vist beløb for pensionsopsparing. Sørg for at have lidt tilovers til “nydelse” hver måned. Det er vigtigt du har belønninger i dit budget.hold dig rig og sund i 2017 og vælt i penge

Dyrk motion ofte: Du sparer penge på flere måder med regelmæssig motion. Motion bringer reelle besparelser, i forhold til medicin forbrug.

Stop med at bruge penge hensynsløst: En af de bedste måder at holde op med at bruge dine penge hensynsløst er at spore, hvor det går hen hver måned. Start hver måned med at gennem gennemgå bank kontoen fra forrige måde, så du har et overblik.

Spis sundere: En sund kost plan kan være mere økonomisk end fastfood. Det er en total myte, at spise sundt er dyrt. Køb mindre, men slankere udskæringer af kød, spis proteinrige bønner og købe grøntsager i sæsonen, når det er mest frisk og billigst. En mindre mængde af et slankere snit kan skære din mad regning og dit dårlige kolesterol.

Byg en nødopsparing: Intet fjerner stress som at vide at man har styr på sin finansielle situation. Hvis du er blandt de mange danskere, der ikke har penge nok afsat til at dække uforudsete udgifter eller nødsituationer, så bør første prioritet være at bygge en i 2017. Eksperter anbefaler at sætte penge nok i en opsparingskonto til dækning af seks måneders værd af udgifter i tilfælde af uventede nødsituationer såsom tab af job, barsel eller medicinske problemer. Du kan altid anvende en lille mængde af din lønseddel mod denne konto, så du sørg for at det er skjult for dig.

Betal dine hurtig lån af: Hvis du har gæld med høj rente, bør du fokusere på at få det betalt af hurtigst muligt. Prøv at fokusere på at betale den gæld af med højeste rente før anden gæld, fordi det er dyrere. Derudover giver det en god følelse at vide at man ikke skal betale renter til andre, hvilket så igen kan give mere motivation.

Lav fælles økonomiske planer med din partner: Penge kan ofte være en af de største kilder til konflikter. Det er vigtigt at sætte sig ned som par og finde ud af hvilke mål i gerne vil opnå og derefter finde frem til den bedste vej der til.

Alle disse nytårsforsæt kan være med til at forbedre din økonomiske i 2017. Pas dog på med ikke at bide over for meget af en gang, da det hurtigt kan blive uoverskueligt og derved mister man motivationen. Så snart du har vænnet dig til en af tingene, kan man begynde at fylde mere og mere på, således at man langsomt får opbygget en mere solid økonomi.